Bromsar

Kommer kurvorna för fort? Hårt belastade bromsbelägg frigör ämnen som minskar friktionen. Hål och slitsar eliminerar problemet. Vi utför svarvning, borrning, slitsning och balansering av bromsskivor.

Topprenovering och portning

Modifierade kanaler, bearbetade förbränningsrum, planing, modifierade lätta ventiler, radie- eller multivinkel-frästa ventilsäten, konade ventilstyrningar. Mycket kan man göra för att höja effekten i en motor. ONM gör allt från standardrenoveringar till högpresterande tävlingsmotorer.

Växellåda

Tappar du i växlingarna? En bidragande anledning till långsamma eller missade växlar är drevens rotationsmassa. Lättar man dreven hjälper man även synkringarna att klara sitt jobb. Vi har verktyg att bearbeta härdat material. Naturligtvis gör vi även vanliga växellådsrenoveringar.

Svänghjul

Varför veva på ett tungt hjul. I många fall kan man lätta standardhjulet men för att undvika att delar av det hälsar på i kupen så gör vi riktigt lätta hjul i högvärdigt aluminium. Svängmassan kan ofta reduceras till 40% jämfört med ett standardhjul.

Flänsar

Många flänsar har det blivit med åren. Kanske har vi ritningen till just det du söker. Annars skannar vi en ny.

Fjäderlägen

Funkar spänsten men inte höjden eller är det bara så att fjädern inte passar riktigt? Fjäderlägen i plast eller alu tillverkas på beställning.

Grenrör och avgas

Till slut måste allt ut. Vi bygger både grenrör och rostfria fullflödessystem för just din bil, som just du vill ha det.